لاراول فریم ورک PHP با قابلیت های فراوان

لاراول فریم ورک PHP با قابلیت های فراوان

درست 6 سال پیش در 9 ژوئن 2011 بود که تیلور اوتوِل (Taylor Otwell) خالق فریم ورک لاراول (Laravel) بالاخره اولین نسخه از این فریم ورک محبوب و متن باز را منتشر و به دنیا معرفی کرد. در آن زمان شاید کسی فکر نمی کرد که این فریم ورک PHP در بین برنامه نویسان به سرعت رشد پیدا کند تا اینکه بر اساس نظر سنجی ها و همینطور آمار گوگل ترند؛ برترین و پر کاربرد ترین فریم ورک محبوب پی اچ پی (PHP) از سال 2015 تا کنون Laravel بوده است.

لاراوال که با هدف توسعه سریع و روان نرم افزارهای تحت وب مبتنی بر معماری MVC طراحی شده است، نه تنها کدنویسی PHP را ساده کرده است بلکه در بسیاری از بخش ها ماژولار بوده و تنها با دریافت بسته هایی در محل ذخیره سازی اطلاعات، امکان استفاده از آن ها را فراهم می کند.

هاست لاراولبرای خرید هاست لاراول کلیک کنید…

مقایسه لاراول با دیگر فریم ورک ها

لاراول قصد دارد به برنامه نویسان این امکان را بدهد تا در محیطی متمایز و ساده، بدون نیاز به درگیر شدن در کدهای پیش پا افتاده به توسعه بخش های مهم وب سایت خود بیندیشند و بدین وسیله سرعت و بازده پیاده سازی یک برنامه تحت وب را بالا می برد.

 

ویژگی های کلیدی لاراول
خوب در یک توصیف ساده، لاراول به شما امکان می دهد یک کد PHP ساده، کارا، زیبا و البته تمیز داشته باشید. اما حتما این 4 ویژگی مهم حاصل قابلیت هایی هستند که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:

Routing system: سیستم مسیریابی Laravel یک روش آسان و در عین حال انعطاف پذیر و جذاب در اختیار شما قرار می دهد تا براحتی برنامه ها و اپلیکیشن ها خود را در قالب URL های مجزا و پوشه های مخصوص به خود ایجاد و به آن ها اختصاص دهید. در نگارش آخر لاراول، امکان Cache کردن مسیرها برای افزایش چند برابری سرعت فراهم شده است.

View composers: این مفهوم زمانی شکل میگیرد که پای View ها در میان باشد. با استفاده از این تابع که در واقع مشابه ” presenters” و ” view models” می باشد، امکان اعمال Callback و اتصال اطلاعات خاص در فرایندهای مشخص فراهم می شود.

Application logic: با استفاده از این ویژگی، می توانید به ازای هر اپلیکیشن یک کنترلر مجزا ایجاد و یا حتی کدهایتان رو مستقیما در داخل Route ها قرار دهید. چی از این ساده تر؟!

Unit-testing: یکی از دغدغه های برنامه نویسان همواره این بوده است که کدهایی که نوشته شده درست کار می کنند یا نه؟ حتی خیلی مهمه که کدها را در شرایط واقعی تست کنیم. Unit-testing به برنامه نویسان کمک می کند تا بدون وقفه هر زمان نیاز بود بتوانند کدهایشان را تست و اجرا کنند. بدین ترتیب حتی از پسرفت یا رگرسیون فریم ورک جلوگیری می شود.

Database seeding: با یک فرایند خودکار، یک دیتابیس با جداول و محتویات پیشفرض برای تست اپلیکیشن یا شروع کار در اختیار برنامه نویس قرار میگیرد.

Eloquent: از مهمترین ویژگی های لاراول ORM اختصاصی آن به نام Eloquent است. شاید به جرئت بتوان گفت که انعطاف و کارایی Eloquent را کمتر می توان در ابزارهای دیگر یافت به گونه ای که کدهای نوشته شده با Eloquent شباهت بسیار زیادی به زبان انسان دارند. کافیست نگاهی به آن ها بیاندازید تا به خوبی معنی کدها را متوجه شوید.
لازم به ذکر است که از آنجاییکه Eloquent مبتنی بر PDO می باشد، امکان استفاده همزمان از کدهای PDO نیز فراهم شده است، ضمن اینکه این ابزار قابلیت ذخیره سازی اطلاعات در پایگاه های داده MySQL, Postgres و MSSQL را نیز فراهم می کند.

 

مزایای استفاده از لاراول برای PHP
لاراول مجهز به پکیج های ماژولار است که منجر به صرفه جویی در زمان می شود.
سفارشی سازی و تنظیم فرایندها به مراتب ساده تر شده اند.
ابزاری برای محافظت از حملات XSS تدارک دیده شده است.
تمام کدهای SQL در فایل های مدل جداگانه ذخیره می شوند. این ویژگی حفظ و نگهداری از کدها را ساده تر می کند.
ساده ترین شکل اجرا در اقداماتی چون: احراز هویت ، مسیریابی ، sessions ، صف ها و کش ها
لاراول به ویجت هایی برای سادگی کار با CSS ، JS و دیگر بخش های های پر کاربرد، مجهز شده است.
لاراول یک فریم ورک با کتابخانه های شی گرا و Syntax های خواناست.

 

تاریخچه فریم ورک لاراول
لاراول Laravel 1: همانطور که اشاره شد اولین نسخه لاراول در تاریخ 9 ژوئن 2011 منتشر گردید. لاراول ۱ شامل مکانسیم‌های مدل، ویو، سشن، و مسیریابی بود ولی فقدان وجود کنترلر در آن باعث شد تا حالت فریم ورک MVC واقعی خود را از دست بدهد.

لاراول Laravel 2: لاراول ۲ در سپتامبر سال ۲۰۱۱ همراه با بهینه‌سازی‌های متعدد منتشر شد. ویژگی اصلی آن اینبار وجود کنترلرها بود، تا لاراول ۲ را به طور کامل جزء فریم ورک‌ها قرار دهد. امکان دیگری که در آن به وجود آمد سیستم قالب بندی به نام blade بود، همچنین در لاراول ۲ استفاده از پکیج‌ها همان طوری که کم‌تر از آن‌ها پشتیبانی می‌شد به طور کامل از بین رفت.

لاراول Laravel 3: لاراول ۳ در فوریه سال ۲۰۱۲ منتشر شد، ویژگی مهم آن استفاده از خط فرمان CLI بود که با نام artisan شناخته شد. پشتیبانی داخلی از مدیریت سیستم بانک اطلاعاتی، و migrationها، لایه‌های بانک اطلاعاتی، پشتیانی از رویدادها و سیستم پکیجینگ که bundle نامیده می‌شد، محبوبیت لاراول را در بین کاربران بالا برد.

لاراول Laravel 4: لاراول ۴، بر پایه کدهای Illuminate در می سال ۲۰۱۳ منتشر شد. این نسخه به طور کامل مجدداً بازنویسی شده بود. امکانات migrate به طور جداگانه در composer قرار گرفت. امکاناتی نظیر ارسال به ایمیل به چند شیوه متفاوت و پشتیبانی از حذف شدن با تأخیر رکوردهای بانک اطلاعاتی به عنوان soft deletion از دیگر امکانات آن بود.

لاراول Laravel 5: لاراول ۵ در فوریه سال ۲۰۱۵ و در واقع بجای نسخه 4.3 منتشر شد. از امکانات این نسخه پشتیبانی از برنامه‌ریزی برای دوره اجرای وظایف از طریق پکیج Scheduler بود. بهینه شدن پکیج‌های assets از طریق Elixir و سیستم ورود کاربری به راحتی از طریق پکیج Socialite package قابل کنترل شده بود. لاراول ۵ همچنین ساختار درختی را برای ساخت نرم‌افزار معرفی کرد.

لاراول Laravel 5.1: لاراول ۵٫۱ در 9 ژوئن ۲۰۱۵ منتشر شد، این نسخه با پشتیبانی طولانی همراه است و باگ‌های زیادی در این نسخه برطرف شده، لاراول برنامه‌ریزی کرده تا در هر دوسال یک نسخه از آنرا منتشر کند. در این نسخه شاهد تغییراتی در ساختار پوشه ها بودیم.

laravel Laravel 5.2: لاراول 5.2 در 21 دسامبر 2015 منتشر شد. در این نسخه نیز با امکانات فراوانی چون امکان استفاده از گروه های middleware برای مسیر یابی، قابلیت اضافه کردن انواع داده های محلی Json ، بهینه سازی Session ها و محدود کردن آن ها بر اساس IP و کاربر و همینطور Model Binding، مواجه شدیم.

laravel Laravel 5.3: قابلیت های لاراول اسکات و لاراول پاسپورت (Laravel Scot, Laravel Passport)، پیام‌های هشدار و کلاس Mailable، صفحه بندی ساده، متغیر حلقه Blade و متد کمکی Cache و ساده سازی کالکشن‌های Eloquent، از جمله ویژگی های لاراول 5.3 می باشند.

لاراول Laravel 5.4: لاراول 5.4 در 24 ژانویه 2017 منتشر شد. این نسخه که در حال حاضر با آخرین شماره 5.4.23 به عنوان آخرین نسخه پایدار لاراول در حال ارائه است ویژگی های زیر را به موارد قبلی اضافه کرده است:
امکان پشتیبانی از دستورات markdown در ایمیل
laravel Dusk امکانی برای تست مرورگر و فریمورک
توسعه‌ blade
بهبود بخش messages برای collections
Bind کردن مسیر ها برای امنیت بر روی broadcast channels
بهبود پایه ای الوکوئنت برای شی گرایی
بهبود قسمت تنظیمات برای job در retry و timeout
اضافه شدن facades های بلادرنگ یا realtime
بهبود پشتیبانی از Redis Cluster
سفارشی سازی مدلهای جدول برای روابط چند به چند (piviot)
Middleware برای تمیز و زیبا کردن request های ورودی

لاراول Laravel 5.5: بزودی منتشر می شود. بنا بر گفته های ناشر، لاراول 5.5 به PHP 7 وابسته است.

 

سیستم مورد نیاز
PHP >= 5.6.4
OpenSSL PHP Extension
PDO PHP Extension
Mbstring PHP Extension
Tokenizer PHP Extension
XML PHP Extension

و البته یک هاست که نه تنها این موارد را پشتیبانی کند بلکه لاراول را بدون نیاز به کارهای سنگین آماده برای شما فراهم کند. چنانچه از خدمات های ساپورت استفاده می کنید، باید بدانید که تمامی خدمات از فریم ورک محبوب لاراول از php 5.6 تا 7 پشتیبانی می کنند.

 

نحوه نصب لاراول در هاست اشتراکی
همانطور که اشاره شد، در صورت استفاده از سرویس های HiSupport براحتی می توانید از نسخه های مختلف لاراول بدون دردسر استفاده کنید. کافیست یکی از پکیج های میزبانی وب لینوکس را انتخاب و پس از فعال سازی مطابق با راهنمای زیر اقدام به استفاده از لاراول کنید:

نحوه نصب لاراول در cPanel

با این اقدام بدون نیاز به هزینه های بالای سرور مجازی و اختصاصی، براحتی و با صرف وقت و هزینه به مراتب کمتر، می توانید وبسایت لاراولی خو را در دسترس کاربرانتان قرار دهید.

 

لینک های مفید
وبسایت لاراول
مستندات لاراول
اخبار لاراول
Laracasts

 

منابع

درباره نویسنده
سجاد ابراهیمی
سجاد سالهاست که در حوزه وب هاستینگ و مدیریت سرور فعالیت می کند، او عاشق طبیعت، کوه نوردی و طراحی گرافیک هست و سعی می کند به عنوان هماهنگ کننده در های‌ساپورت بهترین ها را برای کاربران فراهم کند.
6 دیدگاه برای “لاراول فریم ورک PHP با قابلیت های فراوان
  1. جواد - 16 خرداد, 1396 at 12:20 ب.ظ

    سپاس بابت مطلب مفیدتون

    پاسخ
    • سجاد ابراهیمی - 16 خرداد, 1396 at 9:01 ب.ظ

      خیلی خوشحالیم که این مطلب مورد توجهتون قرار گرفته.

      پاسخ
  2. محسن فقیهی - 10 مهر, 1396 at 1:34 ب.ظ

    یادگیری لاراول یکی دو ماه زمان برد اما الان که چند ماهه باهاش کار میکنم، زمان کدنویسیم رو 1/4 کرده.
    امکاناتش فوق‌ العادس

    پاسخ
  3. فاطی - 5 آبان, 1396 at 4:14 ب.ظ

    سلام یک سوال داشتم از خدمتون من ازphp چیزی نیم دونم الان اول php رو یاد بگیرم مستقیما php لاورال رو یاد بگیرم کدومش رو

    پاسخ
    • سجاد ابراهیمی - 5 آبان, 1396 at 6:31 ب.ظ

      سلام، از توجهتون متشکرم.
      لاراول یک فریم ورک مبتنی بر PHP هست. بنابراین ابتدا باید PHP رو در سطح مناسبی یاد بگیرید و بعد مفاهیم شی گرایی، Syntax و همینطور MVC رو فرا بگیرید. (اغلب فریم ورک ها از جمله لاراول مبتنی بر پلتفرم MVC ایجاد شدند). اگر این مراحل رو طی کنید و بعد سراغ لاراول برید اونوقت نه تنها یادگیری و کار با لاراول آسان میشه بلکه در اجرای پروژه ها مشکلی نخواهید داشت.

      پاسخ

دیدگاه خود را ارسال کنید