4 گام اساسی برای انتخاب بهترین پلاگین وردپرس
یکی از بهترین ویژگی های سیستم مدیریت محتوای وردپرس این است که برای اغلب نیازها به یک پلاگین مجهز شده است. اما به لطف محبوبیت بسیار خوب این سیستم، پلاگین های بسیار زیادی در دسترس هستند که انتخاب از بین آنها، سخت و البته زمان بر است.
خوشبختانه راه حل های ساده ای برای انتخاب پلاگین مناسب وجود دارند. با مطالعه 4 گام اساسی مندرج در این مقاله، یاد میگیریم که چطور بدون صرف وقت و با اطمینان کامل، بهترین پلاگین وردپرس متناسب با نیاز خود را بیابیم و بعد از نصب از آن استفاده کنیم.
بهترین مکان برای یافتن بهترین پلاگین ها
قبل از اینکه در مورد چگونگی انتخاب پلاگین مناسب صحبت کنیم، بهتره بدانیم از کجا می توانیم به این پلاگین ها دسترسی داشته باشیم.
منابع یا مخازن متنوعی برای دریافت پلاگین وردپرس وجود دارند که از آن بین CodeCanyon و wordpress.org در صدر هستند. چنانچه تازه کار هستید یا فعلا نمی خواهید از پلاگین های حرفه ای و لایسنس دار استفاده کنید پیشنهاد ما استفاده از wordpress.org است. با مراجعه به بخش پلاگین های وردپرس در این وبسایت با انبوهی از پلاگین ها (در حال حاضر بیش از 50.000 عدد) مواجه خواهید شد که اغلب رایگان هستند.
CodeCanyon از زیرمجموعه های وبسایت Envato نیز گزینه بسیار خوبی جهت دریافت لایسنس پلاگین ها و نسخه های حرفه ای آنهاست. بنابراین در صورتیکه قصد دارید از پلاگین های حرفه ای به صورت Full-Option استفاده کنید از این طریق اقدام کنید.
البته هر دو وبسایت از ویژگی جستجو برخوردار هستند. با جستجوی پلاگین یا موضوع مورد نظر، لیستی از پلاگین های مرتبط با جزییات ان ها در اختیار شما قرار خواهد گرفت. در این صورت می توانید با توجه به 4 گام اساسی انتخاب پلاگین که در زیر به آن اشاره می کنیم، در نهایت بهترین پلاگین را انتخاب کنید.
4 گام اساسی برای انتخاب بهترین پلاگین وردپرس
حالا که فهمیدیم از کجا می توانیم پلاگین وردپرس تهیه کنیم، به نحوه انتخاب آن ها می پردازیم:
گام اول: سوابق بروز رسانی پلاگین
اگر در جستجوها با پلاگینی مواجه شدید که تاریخ بروز رسانی آن خیلی قدیمی باشد بهتر است از آن صرف نظر کرده و به دنبال جایگزین بگردید.
پلاگین های قدیمی نه تنها ممکن است از باگ فنی یا امنیتی برخوردار باشند بلکه حتی احتمال دارد با نسخه فعلی وردپرس شما، قالب یا دیگر پلاگین های مورد استفاده در تضاد باشد.
علاوه بر این، پلاگین های قدیمی معمولا یا از دسترس خارج شده اند یا توسعه دهنده دیگر بر روی آن کار نمی کند و نمیتوان انتظار پشتیبانی مناسبی از سوی توسعه دهنده داشت.
wordpress.org شما را قادر به بررسی آخرین تاریخ بروزرسانی هر پلاگین می کند. برای مشاهده این تاریخ بر روی پلاگین مورد نظر کلیک کنید تا به صفحه اختصاصی آن هدایت شوید. حالا از سمت راست صفحه مقدار Last Updated را بررسی کنید.
به عنوان یک قاعده کلی شما باید از پلاگین هایی که بیش از 6 ماه قبل بروزرسانی شدند، صرف نظر کنید.
شما همچنین می توانید با مراجعه به سربرگ Changelog یا Development از تغییرات ایجاد شده در هر بروزرسانی مطلع شوید. این تغییرات می توانند شامل، رفع باگ یا حتی افزایش یا کاهش امکانات و دیگر جزییان فنی یا امنیتی باشند.
با بررسی Changelog و تاریخ هر بروز رسانی میتوانید اطمینان کسب کنید که آن پلاگین از یک الگوی مداوم و پایدار در پشتیبانی و بروزرسانی بهره می برد.
البته ممکن است برخی پلاگین ها از ارائه Changelog خودداری کنند. در این صورت کار شما کمی سخت می شود ممکن است نیاز باشد به وبسایت توسعه دهنده پلاگین مراجعه کنید یا از سربرگ Review به بررسی نظرات کاربران بپردازید.
گام دوم: بررسی امتیاز پلاگین و نظرات کاربران
اکثر پلاگین هایی که برای مدت طولانی مورد استفاده قرار گرفتند، از امتیاز و تعداد مناسبی نظر برخوردار هستند. با بررسی امتیاز پلاگین و نظرات کاربران، بدون نیاز به تست پلاگین و بررسی های زمان بر، می توانید از درجه کیفی و اعتبار آن تا حد بسیار زیادی اطمینان حاصل کنید.
اغلب نظرات شامل: مشکلات خاص در نصب پلاگین، پشتیبانی، مسائل فنی و امنیتی، تناقض با دیگر پلاگین ها یا حتی رضایت یا عدم رضایت کاربران، هستند. هر دو منبع WordPress.org و CodeCanyon به بخش نظرات و امتیاز دهی در صفحات مخصوص پلاگین، مجهز شده اند. در هر دو مورد می توانید با مراجعه به سمت راست صفحه پلاگین یا سربرگ Reviews/Comments به نظرات و امتیاز دسترسی پیدا کنید.
به عنوان یک قاعده کلی، هر پلاگینی که امتیاز بالاتر از 4 از 5 داشته باشد، مورد مناسبی بوده و می توانید به آن اطمینان کنید. هر چند براحتی می توانید با کلیک بر روی هر امتیاز، نظرات کاربران و حتی امتیاز دهندگان را مطالعه و مشاهده کنید. شاید ایده خوبی باشد که قبل از استفاده از هر نرم افزار یا پلاگین ابتدا به تجربیات دیگران در استفاده از آن توجه کنیم تا در آینده با مشکل کمتری مواجه شویم.
با اجرای این دو گام، تا حد بسیار زیادی می توانید بهترین پلاگین را متناسب با نیاز خود بیابید. اما چنانچه پلاگین مورد نظر خاص است و یا با تعداد زیادی موارد مشابه مواجه هستید می توانید دو گام باقیمانده را نیز اجرا کنید.
گام سوم: بررسی دقیق نظرات و تجربیات دیگران
استفاده از بخش امتیازات و نظرات WordPress.org و CodeCanyon راه حل بسیار خوبی برای انتخاب بهترین پلاگین است اما این بستگی دارد به اینکه اهمیت پلاگین مورد نظر چقدر است؟ اگر از اهمیت بالای برخوردار است پیشنهاد میشود عنوان پلاگین را در گوگل یا دیگر موارد مشابه، جستجو کنید. در این صورت به وبسایت های دیگری در ارتباط با آن پلاگین دست پیدا می کنید که قاعدتا نظرات، توضیحات و تجربیات بیشتری در ارتباط با پلاگین مورد نظر در آن ها ذکر شده است.
وردپرس آنقدر محبوب است که شاید هزاران وبسایت روزانه در حال انتشار مطالب مرتبط با آن هستند. بنابراین خیلی زود به نتیجه می رسید. نتایجی چون مقایسه پلاگین ها با یکدیگر، چگونگی کار و حتی نحوه استفاده از آن ها.
ما در بلاگ های ساپورت همواره در حال انتشار مطالب با موضوع وردپرس جهت شناخت بهتر شما با این سیستم مدیریت محتوا هستیم. مقاله هایی چون مقایسه پلاگین های امنیتی وردپرس که اخیرا منتشر شده است.
گام چهارم- گام آخر: تست پلاگین
با اجرای 3 مرحله قبل در واقع دید بسیار خوبی از پلاگین مورد نظر پیدا کرده اید. با این حال اگر محدودیت زمانی ندارید و امکان تست نیز فراهم است، می توانید پلاگین یا پلاگین های انتخابی را نصب و مورد آزمایش قرار دهید.
تست امنیتی معمولا در این مرحله قابل انجام نیست. اما بیشتر با امکانات پلاگین و نحوه استفاده از آن آشنا میشوید. ضمن اینکه با تست پلاگین مطمئن میشوید که استفاده از آن تداخلی در کانفیگ فعلی شما ایجاد نمیکند.
توصیه می کنیم به جهت جلوگیری از مشکلات احتمالی و غیر قابل پیش بینی، از تست پلاگین در وبسایت اصلی خود خودداری کنید. اما راهکار این است که یک کپی از وبسایت اصلی تهیه و در قالب یک Subdomain (زیردامنه) در بخشی مجزا از هاست یا حتی یک هاست دیگر بارگذاری و سپس از آن طریق مورد تست قرار دهید.
لینک های مفید
چگونگی تغییر آدرس (دامین) وردپرس
نحوه ایجاد زیر دامنه (Subdomain)
جمع بندی
پیدا کردن یک پلاگین مناسب از بین هزارن پلاگین موجود کار سخت و البته زمانبری است به خصوص اگر حساس باشید و اصرار به یافتن بهترین در نوع خود دارید. ما در این مقاله سعی کردیم ساده ترین روش ها را برای انجام این کار پیشنهاد کنیم.
در این بخش به طور خلاصه به عناوین ذکر شده میپردازیم:
1- تاریخ آخرین بروز رسانی را بررسی کنید.
2- امتیازها و رتبه بندی پلاگین را حتما چک کنید.
3- در صورت نیاز با جستجو در گوگل، مطالب بیشتری در مورد پلاگین مطالعه کنید.
4- در نهایت پلاگین را در یک سیستم سندباکس تست کنید.
آیا راهکارهای دیگری برای انتخاب بهترین پلاگین وردپرس سراغ دارید؟ خیلی خوب است که آن ها را از طریق بخش نظرات برای استفاده سایرین به اشتراک بگذارید.