چگونه تصاویر وبسایت را بهینه کنیم؟
تصاویر با وضوح بالا همیشه خیره کننده هستند اما اینگونه تصاویر متاسفانه از حجم بالایی برخوردار هستند که اگر بخواهیم آن ها را در وبسایت خود بکار ببریم، بارگذاری صفحات را طولانی می کنند. اگر وبسایت شما پر از تصاویر پر حجم با وضوح بالاست باید این را بدانید که کاربران منتظر نمی مانند تا تصاویر لود شوند! بلافاصله از وبسایت شما خارج می شوند!
پس راه حل چیست؟ از طرفی میخواهیم تصاویری باکیفیت داشته باشیم از طرفی نمیخواهیم کاربرانمان را از دست دهیم!
خوشبختانه یک راه حل وجود دارد که بدون افت کیفیت، از حجم تصاویر بکاهیم. حقیقت این است که ابزار متنوعی برای کاهش حجم بدون افت کیفیت با فشرده سازی و بهینه سازی وجود دارد.
قبل از معرفی دو ابزار بسیار مفید در کاهش حجم تصاویر، به این اشاره می کنیم که واقعا زمان بارگذاری وبسایت چقدر مهم هست؟ در ادامه ما حتی ابزار را تست و نتایج آن را مورد بررسی قرار میدهیم تا ببینیم کدامیک از کیفیت و نتیجه بهتری برخوردار است.
چرا بهینه سازی تصاویر وبسایت اینقدر مهم است؟
در اصل تصاویر حجیم سرعت لود وبسایت شما را به شدت کاهش میدهند بخصوص اگر کاربر شما از شبکه ناپایدار و بی کیفیت اینترنت استفاده کند. البته در بسیاری موارد سرعت سایت تحت تاثیر دیگر عوامل نیز هست اما روشن است که تصایور پر حجم کمکی به بهبود وضعیت نمیکنند.
این روزها همه عجول و بی صبر و حوصله هستند…! پس نباید کاری کنید که وبسایت شما حوصله سر بر باشد. یک وبسایت با تصاویر حجیم بسیار کند و غیر قابل تحمل است و تجربه بسیار بدی به کاربر منتقل می کند.
از طرفی کندی وبسایت در SEO وبسایت شما تاثیر منفی میگذارد چراکه بخشی از الگوریتم گوگل اولویت وبسایت ها بر اساس سرعت بارگذاری آنهاست.
2 ابزار رایگان بهینه سازی تصاویر وبسایت
در این بخش به معرفی دو ابزار بسیار خوب و البته رایگان برای بهینه سازی تصاویر و چگونگی استفاده از آن ها میپردازیم. ضمن اینکه آن را مورد تست قرار میدهیم تا انتخاب بهتری داشته باشید.
برای شروع ما یک صفحه حاوی تعداد زیادی عکس پر حجم با مجموع 1.7MB تهیه و سپس آن را از وبسایت Pingdom مورد بررسی قرار دادیم. زمان لود این صفحه 0.789 ثانیه تخمین زده شد.
پس اجازه بدید حالا ابزار را معرفی کنیم….
1- TinyPNG
با وجود اینکه نام این ابزار کمی گمراه کننده است اما باید بدانید که با استفاده از TinyPNG قادر به بهینه سازی تصاویر در هر دو فرمت PNG و JPEG هستید. کافیست تصاویر مورد نظر را براحتی از طریق دکمه Upload بارگذاری کنید تا خودکار فشرده و خروجی آن تحویل شما شود.
TinyPNG می تواند تا 20 تصویر همزمان با حداکثر حجم 5MB را در هر مرحله بارگذاری و سپس به صورت جداگانه بهینه سازی و فشرده کند. در این صورت در کنار هر تصویر یک دکمه سبز رنگ دانلود ظاهر می شود که شما را قادر به دریافت فایل ها می کند.
اگر از وردپرس استفاده می کنید، خبر خوش اینکه پلاگین TinyPNG برای سیستم وردپرس در دسترس است. با نصب این افزونه تصاویر به طور خودکار بهینه می شوند.
حالا بدون توضیحات بیشتر نتایج تست این ابزار را مورد بررسی قرار میدهیم:
- زمان بارگذاری قبل از بهینه سازی: 0.789 ثانیه (1.7MB)
- زمان بارگذاری پس از بهینه سازی: 0.294 ثانیه (635KB)
نتیجه کاملا روشن است، با این ابزار حجم صفحه 62.65% کاهش و زمان بارگذاری نیز بیش از 2 برابر بهبود یافت. عالیه نه؟!
2- Optimizilla
همانند ابزار قبل، Optimizilla نیز از هر دو فرمت PNG و JPEG پشتیبانی می کند و از قابلیت آپلود همزمان چند تصویر در یک مرحله نیز برخوردار است. کافیست در صفحه اصلی بر روی دکمه Upload File کلیک و تصاویر مورد نظر را از کامپیوتر خود انتخاب و بارگذاری کنید. تصاویر به طور خودکار فشرده شده و جهت دانلود در اختیار شما قرار میگیرند.
Optimizilla همچنین شما را قادر میسازد هر تصویر را قبل و بعد از فشرده سازی در کنار یکدگیر مشاهده کنید و مورد مقایسه قرار دهید. با این امکان تفاوت ها به روشنی قابل درک هستند.
این ابزار آپشن دیگری دارد و آن پیش نمایش تصویر فشرده شده است که با ارائه یک نوار لغزنده جهت تنظیم کیفیت و کم یا زیاد کردن درجه فشرده سازی ، شما را در رسیدن به نتیجه بهتر یاری می کند. تست ما نشان داد تا درجه 60-70 تغییر اندکی در حجم و کیفیت حاصل می شود.
حال وقت بررسی نتایج این ابزار نسبت به وضعیت اصلی است…
- زمان بارگذاری قبل از بهینه سازی: 0.789 ثانیه (1.7MB)
- زمان بارگذاری پس از بهینه سازی: 0.418 ثانیه (902KB)
خوب تست ما نشان میدهد 46.95% در اندازه فایل و 0.371 ثانیه در زمان بارگذاری کاهش داشته ایم. اما این ارقام در مقایسه با TinyPNG قابل دفاع نیستند. اما کار با نوار لغزنده به احتمال زیاد میتواند نتیجه را بهبود ببخشد هر چند همانطور که گفته شد ممکن است کمی با افت کیفیت مواجه شوید.
نتیجه گیری
قطعا بهینه سازی تصاویر یکی از ساده ترین راه های کاهش زمان لود وبسایت است. در این روش حتی نیازی نیست کار خیلی خاصی انجام دهید. فقط با استفاده از این ابزارحجم تصاویر را کاهش داده و بدون تغییر نام، جایگزین تصاویر فعلی می کنید.
پس اجازه بدید یکبار دیگر به صورت خلاصه این دو ابزار بسیار خوب در کاهش حجم تصاویر را معرفی کنیم:
TinyPNG: بهینه ساز آسان و مناسب تصاویر بهمراه یک پلاگین مخصوص وردپرس
Optimizilla: بهینه ساز تصاویر با ویژگی مقایسه و مدیریت کیفیت از طریق نوار لغزنده یا کشویی
چطوره شما هم تست کنید و اگر مایلید نتایج را برای استفاده دیگر کاربران از طریق بخش نظرات به اشتراک بگذارید.