تفاوت هاست ویندوز با لینوکس

تفاوت هاست ویندوز با لینوکس

منظور از هاست لینوکس و ویندوز در واقع سیستم عامل نصب شده بر روی سرور است. بنابراین استفاده از هر یک، ارتباطی با سیستم عامل مورد استفاده در کامپیوتر شما ندارد. چنانچه از هر یک از نسخه های سیستم عامل ویندوز در کامپیوتر خود استفاده می کنید، دست شما برای انتخاب هاست لینوکس و ویندوز باز است. بنابراین بدون نگرانی تنها به مسائل فنی وبسایت خود توجه کنید.

یک تصور غلط!
منظور از هاست لینوکس و ویندوز در واقع سیستم عامل نصب شده بر روی سرور است. بنابراین استفاده از هر یک، ارتباطی با سیستم عامل مورد استفاده در کامپیوتر شما ندارد. چنانچه از هر یک از نسخه های سیستم عامل ویندوز در کامپیوتر خود استفاده می کنید، دست شما برای انتخاب هاست لینوکس و ویندوز باز است. بنابراین بدون نگرانی تنها به مسائل فنی وبسایت خود توجه کنید.

معرفی
ویندوز محصول شرکت Microsoft است بنابراین هر آنچه توسط Microsoft تولید می شود و قابلیت استفاده در وب دارد در هاست ویندوز نیز قابل ارائه و استفاده است.
لینوکس که سیستم عاملی کد باز تلقی می شود توسط گروهی از افراد برای اهداف خاص (در اینجا هاستینگ) طراحی و ایجاد شده است. از آنجاییکه ویندوز به عنوان سیستم عامل Microsoft مطرح است بنابراین لینوکس برای برنامه های تحت ویندوز طراحی نشده است.

بنابراین هر گاه وبسایت یا اپلیکیشن شما از منابع تولید شده توسط Microsoft مانند ASP.Net, MSSQL, C#, MVC و … استفاده می کند لازم است هاست ویندوز انتخاب کنید در غیر اینصورت لینوکس به دلایل زیر بهترین انتخاب است.

مقایسه هاست لینوکس و ویندوز
سرعت و کیفیت:
به طور کلی سخت افزار در کیفیت و سرعت هاست بسیار موثر است بنابراین چنانچه سخت افزار مورد استفاده در هاست ویندوز و لینوکس را یکسان در نظر بگیریم لینوکس نسبت به ویندوز از درجه کیفیت و سرعت بالاتری برخوردار است:
لینوکس نسبت به ویندوز منابع سخت افزاری کمتری مصرف می کند. بنابراین وبسایت شما در هاست لینوکس از منابع بیشتری برخوردار است.
ابزارها و روش های بسیاری جهت بهینه سازی سرور لینوکس در بخش های مختلفی چون وب سرور، دیتابیس و سیستم عامل وجود دارند بنابراین می توان همواره شرایطی بهینه را در هاست های لینوکس پیاده سازی کرد. حال اینکه این قابلیت در ویندوز بسیار اندک است.

امنیت و پایداری:
سرورهای لینوکس با توجه به امکان مدیریت و مانیتورینگ آن در سطوح مختلف همواره ایمن تر بوده و پایداری بیشتری دارند. اما در ویندوز با توجه به محدودیت در دسترسی به اطلاعات پایه سیستم عامل و عدم امکان سفارشی سازی بسیاری از بخش ها، عملا در هنگام حمله آسیب پذیر تر هستند.

کارایی و عملکرد:
آنچه که باید در این بخش به آن اشاره کرد عملکرد کاربران است. حتما می دانید در حال حاضر اغلب وبسایت ها مبتنی بر PHP، HTML و MySQL، هستند. بنابراین از آنجاییکه لینوکس بالاترین سطح عملکرد در این 3 بخش را دارد، لینوکس اولین و بهترین انتخاب در وبسایت های اینگونه است.
اما همانطور که قبلا اشاره شد چنانچه وبسایت شما مبتنی بر Asp.Net و MSSQL است، بهترین عملکرد را در ویندوز خواهید دید. هر چند برنامه های بسیار کمی برای ویندوز نوشته می شوند حال اینکه اغلب موارد موجود اختصاصی بوده و دور از دسترس عموم قرار دارند.
به عنوان مثال اغلب سیستم های مدیریت محتوا معروف و پر کاربرد چون جوملا، وردپرس، پرستاشاپ و … مبتنی بر PHP و MySQL هستند.
بنابراین هر چند امکان پیاده سازی PHP, MySQL و html در ویندوز نیز علاوه بر لینوکس وجود دارد اما به دلیل محدودیت های اشاره شده در ویندوز، اکیدا توصیه می شود در هنگام استفاده از این 3 عنوان، حتما از لینوکس استفاده کنید.

راحتی استفاده:
در هر دو سرور، کنترل پنل با رابط گرافیکی ارائه می شود. بنابراین استفاده از هر دو نوع هاست بسیار ساده است.
کنترل پنل های معروف مورد استفاده در لینوکس cPanel و DirectAdmin هستند که cPanel با انعطاف پذیری بالا، بسیار زیبا، کاربردی و حرفه ای تر است.
کنترل پنل های ویندوز نیز، WebsitePanel، Plesk و … هستند که به جهت سرعت بیشتر، امکانات فراوان و انعطاف پذیری بالا از پنل پیشرفته Plesk Onyx استفاده کرده ایم.

هزینه ها:
در سرور ویندوز با توجه به هزینه های لایسنس و نرم افزارهای گران قیمت، هزینه ها بالاتر از لینوکس هستند. به همین دلیل هاست ویندوز به نسبت لینوکس گرانتر است.

درباره نویسنده
سجاد ابراهیمی
سجاد سالهاست که در حوزه وب هاستینگ و مدیریت سرور فعالیت می کند، او عاشق طبیعت، کوه نوردی و طراحی گرافیک هست و سعی می کند به عنوان هماهنگ کننده در های‌ساپورت بهترین ها را برای کاربران فراهم کند.

دیدگاه خود را ارسال کنید