7 روش برای بهبود SEO وبسایت های وردپرسی

7 روش برای بهبود SEO وبسایت های وردپرسی

این روزها به لطف سیستم های مدیریت محتوا چون وردپرس، ایجاد و راه اندازی وبسایت بسیار ساده تر از قبل و با سرعت بیشتری انجام می شود. این بسیار عالیست اما در عین حال باعث میشود رقابت محتوا سخت تر شود. بنابراین چطور می توانیم وبسایتی داشته باشیم که محتوای آن در صدر موتورهای جستجو قرار گیرد؟ خوب بهترین راه وجود یک برنامه منسجم و مداوم جهت ارتقا SEO وبسایت است.

شاید خوش شانسی زمانیست که الگوریتم موتورهای جستجو به نفع ما تغییر کند اما بدیهیست که نمیتوانیم منتظر بمانیم تا اتفاق خوشایند رخ دهد. بنابراین همواره باید اقداماتی انجام دهیم تا حداقل یک قدم جلوتر از رقبا باشیم.

اگر وبسایت شما با وردپرس ساخته شده است، آماده باشید که میخواهیم به معرفی 7 روش بسیار خوب در بهبود ارتقا سئو در وردپرس بپردازیم. پس در ادامه با ما همراه باشید…

 

1- از پیوندهای یکتا و البته اختصاصی استفاده کنید (Permalinks)
پیوندهای یکتا فوق العاده مهم هستند. چراکه تعیین می کنند مخاطبین چگونه مطلب یا محتوای شما را پیدا می کنند. اگر تا کنون ساختار پیشفرض وردپرس را تغییر نداده اید، احتمالا با لینک هایی شبیه: https://hisupport.net/?p=321 مواجه می شوید.

با نگاهی به این لینک در میابید که مخاطب شما نمیتواند از آن به محتوای درون لینک پی ببرد. اما با تغییر این لینک به عبارت های قابل تشخیص برای انسان همانند https://hisupport.net/15-steps-to-secure-wordpress، نه تنها مخاطبان بلکه موتورهای جستجو براحتی به محتوای درون لینک پی برده و در این مثال متوجه می شوند که با کلیک بر روی این لینک به مطلبی در مورد 15 مرحله برای ایمن سازی وردپرس، هدایت می شوند.

صرف نظر از اینکه محتوای شما یک پست وبلاگ است یا یک صفحه از وبسایت، با تعریف پیوند یکتا برای آن، همواره می توانید مطابق با میل خود آن را تغییر دهید.

اگر به دنبال راهکارهای دیگر در نحوه ایجاد لینک می گردید، می توانید به منو تنظیمات > پیوندهای یکتا یا Setting > Permalinks مراجعه و یکی از ساختارهای موجود را انتخاب کنید.

انتخاب نوع ساختار بسیار مهم است بنابراین توصیه می شود با دقت انتخاب کنید اما حتما این نکته را در نظر بگیرید که در انتخاب آدرس لینک چنانچه بیش از یک کلمه در آن جای میگیرد، حتما بین کلمات از کاراکتر Dash یا “” استفاده کنید. تجربه نشان داده که این الگو خوانایی بهتری با الگوی موتورهای جستجو دارد.

 

2- فکر کنید و عنوان مناسب انتخاب کنید
همانطور که اشاره شد، عنوان مطالب بسیار مهم هستند. این عناوین هستند که تاثیر بیشتری در اقبال مخاطب به مطالب شما دارند. یک عنوان خوب می تواند کاربر را جذب کرده و به مطالعه مطلب هدایت کند اما در عین حال یک عنوان بد نه تنها مطالعه مطلب را بدنبال ندارد بلکه ممکن است منجر به خروج کاربر از وبسایت و مراجعه به وبسایت دیگر شود.

اجازه دهید از عنوان وبسایت شروع کنیم. اغلب قالب های حرفه ای جهت تعیین و البته تغییر عنوان وبسایت یک گزینه در اختیار شما قرار میدهند اما به طور کلی می توانید با مراجعه به منو تنظیمات > همگانی > عنوان سایت، نام وبسایت خود را درج کنید.

در مرحله بعد، به عنوان صفحات وبسایت و مطالب بلاگ توجه کنید. مطمئن شوید عناوین انتخابی به خوبی گویای محتوای آن صفحه یا مطلب، باشند. در غیر اینصورت با در نظر گرفتن علامت “” بین هر کلمه، عنوان را به گونه ای انتخاب کنید که بهترین خوانایی را با محتوا داشته باشد. کافیست خود را جای مخاطب قرار دهید.

با انتخاب آگاهانه عنوان، کاربران دقیقا مطابق با خواست شما بر روی آن کلیک و اقدام به مطالعه و بررسی محتوا می کنند. بنابراین توصیه می کنیم وقت بیشتری به فرایند انتخاب عنوان اختصاص دهید.

 

3- در نوشتن مطالب ماهرانه عمل کنید
برای به حداکثر رساندن تاثیر مطلب، سعی کنید یک استراتژی مشخص و فکر شده در هنگام نوشتن داشته باشید.

فرض کنید مطلب مورد نظر در خصوص ویژگی های هاست ورپرس است، بنابراین لازم است مطلب را به گونه ای نگارش کنید که نه تنها در عنوان بلکه در هر جایی از متن که امکان پذیر است اقدام به تکرار کلید واژه “هاست وردپرس” کنید.

البته همانطور که اشاره شد باید یک استراتژی مشخص داشته باشید، تعدد کلید واژه در جای جای مطلب باعث افت کیفیت مطلب می شود. همین کافیست تا مطلب از دیدگاه مخاطب و همینطور موتورهای جستجو نامعتبر و صرفا برای فعالیت های تبلیغاتی برداشت شود. بنابراین رتبه بندی مطلب و در نتیجه وبسایت شما کاهش می یابد. بنابراین نه افراط و نه تفریط. با قاعده و دقت سعی کنید کلید واژه را در مناطق مختلف مقاله پراکنده کنید.

به عنوان یک نکته اساسی، محتوای با کیفیت معمولا مفصل و حاوی راهکارهای عملی هستند. بنابراین جهت افزایش درگیری کاربر با مطلب بهتر است مطلب شما از حداقل 1000 کلمه تشکیل شده باشد و در آن حتما مواردی را بگنجانید که کاربر را وادار به انجام کاری بکند. هدف شما در هر مطلب باید اینگونه باشد با این حال مطالب کوتاه نیز خالی از فایده نیستند گاهی اوقات نوع مطلب به گونه ایست که باید کوتاه و مختصر باشد. در اینصورت کیفیت را فدای کمیت نکنید.

 

4- تصاویر را نادیده نگیرید!
تصاویر ابزار بسیار خوبی برای جدا سازی قطعات مختلف متن هستند. ضمن اینکه یه متن شما رنگ و لعاب می دهند و ادامه مطالعه را جذاب تر می کنند. به خصوص در وردپرس که بارگذاری تصاویر به سادگی و از طریق بخش افزودن چند رسانه ای در منو ویرایش صفحه یا پست بلاگ، قابل انجام است.

یاد آوری می کنیم عناوین در همه جا مهم هستند. حتی عنوان عکس. عناوین تصاویر یا عکس ها هیچ تفاوتی با دیگر عناوین ندارند بنابراین لازم است در انتخاب عناوین و دیگر جزییات عکس چون توضیحات(Caption)، حجم و البته Alt دقت ویژه ای کنید. توصیه می شود برای تصاویر عنوانی مرتبط با موضوع در نظر بگیرید. ضمن اینکه عباراتی مرتبط نیز در بخش Alt تنظیم کنید تا موتورهای جستجو بهتر بدانند تصاویر شما را به چه نحو به مخاطبین ارائه کنند.

 

5- ایجاد یک سایت مپ (Sitemap)
نقشه سایت از الزامات هر وبسایت است. نقشه سایت یک سند حاوی تمامی لینک های وبسایت است که به موتورهای جستجو کمک می کند در زمان کمتر و با استاندارد مشخص مطالب و صفحات وبسایت شما را بیایند و ضمن تخصیص رتبه، آن ها را در نتایج جستجو لحاظ کنند.

چنانچه وبسایت شما یک وبسایت کوچک با کمتر از 500 لینک است وبسایت XML-Sitemap می تواند به شما کمک کند. اما راه حل ساده تر استفاده از پلاگین Google-XML-Sitemap یا Yoast SEO است که البته پلاگین دوم بسیار مناسب و صاحب اسم است. با استفاده از پلاگین Yoast SEO نه تنها می توانید SiteMap ایجاد کنید بلکه ابزارهای دیگری جهت ارتقا سئو و بهینه سازی مطالب در اختیار شما قرار میگیرد.

 

6- وبسایت از خوانایی لازم در تلفن همراه و تبلت برخوردار باشد. اصطلاحا Mobile Friendly یا واکنشگرا باشد.
ضروریست به 2 دلیل وبسایت شما واکنشگرا یا اصطلاحا Responsive باشد:

اول: روز به روز به کاربران تلفن های هوشمند و تبلت افزوده می شود. بنابراین بعید نیست بزودی بخش زیادی از کاربران از طریق اینگونه وسایل به وبسایت شما مراجعه کنند. بنابراین وبسایت شما باید آمادگی لازم برای هر نوع دستگاه با هر نوع نسبت تصویر داشته باشد. در این صورت همواره مشتریان، مخاطبین یا کاربران خود را بدون ریزش حفظ می کنید.

دوم: گوگل به عنوان بزرگترین موتور جستجو، از سال 2015 یک تغییر در الگوریتم خود ایجاد کرد و آن تغییر چیزی نبود جز امکان مشاهده مناسب وبسایت از طریق تلفن همراه. طبق این الگوریتم هر وبسایتی که از رتبه بیشتری در دستگاه های هوشمند چون تلفن همراه برخوردار باشد از جایگاه بهتری در نتایج جستجو برخوردار می شود.

شما همواره می توانید از طریق تست موبایل گوگل یا دیگر ابزار طراحی وبسایت چون Inspect و … وبسایتتان را در دستگاه های مختلف تست کنید. البته ممکن است همه این دستگاه ها را در اختیار داشته باشید، بنابراین کار شما سادست. موبایل؛ تبلت، لپ تاپ، کامپیوتر رومیزی و …

چنانچه از قالب های آماده وردپرس استفاده می کنید معمولا جای نگرانی نیست. چراکه اغلب قریب به اتفاق آن ها واکنشگرا  یا اصطلاحا Responsive هستند. کافیست در هنگام انتخاب قالب به ویژگی های آن توجه کنید و اطمینان حاصل کنید Responsive بودن در آن ذکر شده باشد.

 

7- پست های قدیمی را ریدایرکت کنید
این طبیعیست که لینک ها برای همیشه ثابت نیستند و ممکن است تغییر کنند. اما این تغییر نباید به بهای از دست دادن امتیاز SEO به خصوص در مورد مطالب تاثیر گذار تمام شود. بنابراین باید راهکاری بیاندیشیم که این تغییرات تاثیرمنفی در SEO وبسایت ایجاد نکنند. برای اینکار کافیست با استفاده از پلاگین یا حتی تنظیمات Redirect پنل هاست، آدرس قدیمی را به آدرس جدید Redirect کنیم. در این صورت با مراجعه کاربران به لینک های قدیمی، مطلب یا صفحه با لینک جدید خودکار نمایش داده می شود و خطای 404 حذف می گردد.

از جمله پلاگین های ریدایرکت وردپرس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

quick post/page redirect

Redirection

Postname Permalink Auto Redirect

SEO Redirection

درباره نویسنده
سجاد ابراهیمی
سجاد سالهاست که در حوزه وب هاستینگ و مدیریت سرور فعالیت می کند، او عاشق طبیعت، کوه نوردی و طراحی گرافیک هست و سعی می کند به عنوان هماهنگ کننده در های‌ساپورت بهترین ها را برای کاربران فراهم کند.
2 دیدگاه برای “7 روش برای بهبود SEO وبسایت های وردپرسی
    • سجاد ابراهیمی - 20 خرداد, 1396 at 2:26 ب.ظ

      خیلی خوشحالیم که این مطلب مورد توجهتون قرار گرفته.

      پاسخ

دیدگاه خود را ارسال کنید