8 نکته کلیدی در انتخاب دامنه مناسب
نحوهی انتخاب نام وبسایت، سوال رایجی است که هرکدام از ما پیش از راه انداختن وبسایت برامون مطرح میشه که البته باید بگیم مهمترین موردیست که باید بهش توجه کنیم.
شما با انتخاب نام مناسب برای وبسایت؛ هویت، نوع کسبوکار و حتی موضوعی که در وبسایت خود بهش میپردازید را معرفی میکنید. شما باید با انتخاب درست و بجا، یک برند را با نام خودتون ثبت کنید؛ طوری که همه این برند رو مختص خودتون بدونن.
چطوره اول با ساختار یک دامنه آشنا بشیم. پس در ادامه با ما همراه باشید…
ساختار دامنه
پیشوند: پروتکل کاربردی اینترنت برای بارگذاری محتوای آنلاین که می تواند http:استاندارد یا https:امن باشد.
زیر دامنه (SubDomain): اغلب وبسایت ها معمولا از 3 حرف اختصاری World Wide Web یا همان www در آدرس وبسایت خود استفاده می کنند.
نام: نامی که برای وبسایت خود انتخاب و ثبت می کنید. این نام همون اسمی هست که قراره برند و هویت وبسایت شما رو نشون بده.
پسوند(tld): اصطلاحی که به اختصار به نام وبسایت شما اضافه شده و بر اساس موضوع وبسایت، آن را معرفی می کند. پسوندها تنوع زیادی دارند که می تونید با استفاده از تسهیل کننده ثبت دامنه، همه اونها رو ببنید و مورد بررسی قرار بدید.
قابلیت برند شدن یعنی اینکه وقتی شما و مخاطبتون اون اسم رو به زبان میارید نه تنها خاص بودن تداعی میشه بلکه با معنا، مفهوم، وزن و آهنگ اون اسم، یه حس خوشایند بوجود میاد. اینجاست که اسم شما برای مخاطب یک برند محسوب میشه. برندی که نباید با دیگر برندهای موجود تشابه اسمی داشته باشد.
خیلی مهم هست که در این راه از کلمات کلیدی، ساده و البته برخوردار از معنایی متناسب با موضوع وبسایت استفاده کنید به طوریکه حفظ کردن و نوشتنش خیلی راحت باشه و به نوعی کار شما رو توصیف کنه.
از کلماتی استفاده کنید که کسب و کار یا موضوع وبسایت را معرفی می کنند. کلماتی که در جستجوی کاربران شما مورد استفاده قرار میگیرند.
- بیان هدف و مضمون کار شمل به عنوان نام دامنه. مثلا: HiSupport.net
- استفاده از نامی که مخاطبان خاصی دارد و البته مرتبط با موضوع سایتتون هست. مثلا: actors.com یا sports.xyz
- استفاده از عنوانی در مورد وبسایت که همه اونو در گوگل جستجو میکنند. مثلا: Blogbasics.com
- اگر شخص مشهوری هستید، از نام خودتون استفاده کنید. مثلا: salaraghili.ir یا shajarian.name
- حرفه و شغلتون رو در نام دامنه بهکار ببرید. مثلا: Tourguids.com
- اگر تجارت شما مخصوص منطقهی خاصی هست، سعی کنید طبق خصوصیات اون شهر یا منطقه، اسمتون رو انتخاب کنید. مثلا: shiraz.photos یا iran.flowers
با رعایت این نکات، خیال بازدیدکنندههاتون رو راحت میکنید که به وبسایت درستی اومدن و مطالبی که به دنبالش هستن را در وبسایت شما خواهند یافت.
بهتر است نامی را انتخاب کنید که حداکثر بین 5 تا 9 کاراکتر داشته باشد. مخاطبان ما روزانه با انبوهی از کلمات و اصطلاحات مواجه میشوند که فقط بعضی از آن ها را، اون هم بنا به اهمیت موضوع، به خاطر می سپارند. بنابراین قراره نامی را انتخاب کنیم که نه نتها به خاطر سپردنش راحت باشه بلکه بدون در نظر گرفتن اهمیت، همواره مورد استفاده کاربران قرار بگیره، بطوریکه ناخودآگاه در ذهن مخاطبان نقش ببنده!
کار سختیه اما شدنیه. کافیه یه مقدار بیشتر زمان صرف انتخاب نام وبسایت کنید.
به کار بردن اعداد و خط فاصله در نام وبسایت، عاملی برای گیج شدن مخاطبان هست. حتی اگر خیلی دقیق و حساب شده از این دو مورد استفاده کنید باز تا حدی ابهام در نام دامنه شما ایجاد می شود. فرض کنید نام انتخابی شما: big1.com باشد. چنانچه بخواهید این نام را به مخاطبان خود معرفی کنید اعلام می کنید: بیگ وان دات کام. حال در ذهن مخاطب اینگونه تداعی می شود که وان را به صورت عددی بنویسد یا به حروف؟! ضمن اینکه کاراکتر (-) معمولا در ذهن مخاطب باقی نمی ماند. بنابراین تا جایی که امکان دارد از اعداد و خط فاصله استفاده نکنید جز به ضرورت و در مورد دامنه های خاص.
مشکلی که اغلب کاربران در حال حاضر با آن مواجه هستند این است که اکثر دامنه های خوب قبلا توسط افراد دیگر گرفته شده. جالب اینکه در اغلب موارد هیچ وبسایتی بر روی آن دامنه ها راه اندازی نشده و همه به فروش گذاشته شدند!
از اینکه اسمهای خوب قبلا ثبت شدند اصلا ناراحت نباشید، از دوستاتون بخواید بهتون ایده بدن یا توی فرهنگ لغات به دنبال اسمهای تازه و نوین بگردید. در این شرایط حتی می تونید بر روی پسوندهای جدید و موضوعی سرمایه گذاری کنید. پسوندهایی که خود به تنهایی موضوع وبسایت شما رو مشخص می کنند. (online, flower, news, art, press, blog, shop و …)
البته با “های ساپورت” که نمایندهی بهترین رجیسترارها نیز هست، خیلی راحت میتونید به این خواستتون برسید. فقط کافیه پسوند دامنههای ما رو یه نگاه بندازید و متناسب با موضوع وبسایتتون، یکی از اونها رو انتخاب کنید. یک پیشنهاد خیلی خوب هم براتون داریم: اگر اسامی مشابه دامنهتون رو هم به ثبت برسونید و اونها رو به عنوان جانشین دامنهی اصلی (Domain Alias) قرار بدید دیگه کسی به دلیل اشتباه تایپی، وبسایتتون رو گم نمیکنه.
مثلا اگر سایت شما HiSupport.net هست، دامنههای HiSupport.xyz و HiSupport.ir رو هم به ثبت برسونید تا اگر کاربری یکی از این دو رو بطور اشتباه جستجو کرد باز هم بتونه سایت اصلیتون رو ببینه.
ممکنه دامنه ای که انتخاب می کنید قبلا استفاده میشده اما به هر دلیل تمدید نشده و الان برای ثبت مجدد در دسترس است. بنابراین از اونجایی که ممکنه هنوز صفحات وبسایت قبلی در گوگل و دیگر موتورهای جستجو وجود داشته باشه یا آن دامنه مشکلاتی رو ایجاد کرده باشه که اعتبار پایینی به دامنه داده باشه، بهتره با مراجعه به Archive.org یا Cognitive SEO Site Explorer سوابق دامنه را بررسی کنید.
امروزه شبکه های اجتماعی نقش مهمی در معرفی وبسایتها دارند بطوریکه مدیریت مناسب آن ها، موفقیت وبسایت شما را بدنبال خواهد داشت. بنابراین بهتر است پس از انتخاب نام دامنه، حتما آن را در شبکه های اجتماعی چون فیس بوک، اینستاگرام، توییتر و … جستجو کنید تا اکانتی با نام آن قبلا ایجاد نشده باشد. بدین منظور می توانید نام دامنه را به شکل مورد نظر در وبسایت Knowem.com مورد بررسی قرار دهید.
از کپی برداری جداٌ خودداری کنید، مطمئن شوید که اسم انتخابیتون تکراری نباشه.
روی ساختن برندی وقت نذارید که قبلا با نام و خدمات مشابه ساخته شده، درگیری و تبعات قانونی سنگینی داره. ضمن اینکه اعتماد کاربران از شما صلب میشود.
الان دیگه وقتشه که سریعتر دست بهکار شید و بهدنبال اسمی مناسب برای وبسایتتون باشید. های ساپورت ضمن ارائه پسوندهای متنوع و امکاناتی چون پنل اختصاصی، مدیریت DNS رایگان و مالکیت اختصاصی، شما را تا ثبت دامین مورد نظر همراهی میکنه. کافیه به صفحه ثبت دامنه مراجعه و شروع کنید.